Site Dışı SEO ve Taktikleri

Herkese merhaba ! Bu seferki konumuz web sitelerinde yaptığımız anahtar kelime ve site içi SEO uygulamaları dışında olacak. Her işletme sahibi ve kurumsal kullanıcıların dijital dünyada var olmak ve arama motorlarında üst sıralarda yer alarak işlerini büyütmek, ziyaretçi sayısını yükseltmek gibi hedefleri vardır. Bu yazıda bunun bir ayağı olan site dışı SEO konusunu inceliyor olacağız.

Site Dışı SEO Nedir?

Bir web sitesinin arama motorlarında üst sıralarda çıkması için yapılan kullanıcı odaklı profesyonel markalaşma çalışmalarını ifade eder. Site dışındaki farklı kaynaklardan sektörel müşterilerin web sitesini ziyaret etmesi için gerçekleştirilen anahtar kelime backlink çalışmaları, açık URL bırakma, sektörel makaleler ile bilgi verme, yorum ve tüm firmaların tanıtım çalışmalarını kapsamaktadır. Yani, internette yayın hizmeti veren bloglar, sosyal medya kanalları, forumlar, sözlükler, haber siteleri, video platformları, PDF döküman ekleme ve paylaşma siteleriyle birlikte TV, Radyo, Gazete, Billboard gibi tüm mecralarda firma ismi, ürün/hizmetler, anahtar kelimeler ve sloganlarla hazırlanmış tüm reklam ve tanıtım çalışmalarına site dışı SEO denir.

Backlink Nedir?

Farklı sitelerden kendi sitenize almış olduğunuz linklerdir. Kısaca haber ve forum siteleri gibi internet siteleri aracılığı ile kendi internet sitenize yaptığınız link yolu ile yapılan köprü görevi gören link bağlantılarıdır.

İki farklı Backlink çeşidi vardır biri text “ Metin/Yazı “ şeklinde alınan Backlink çeşidi, diğeri Görsel Backlink “ Resim “ olarak alınan Backlink çeşididir.

  • Toxic Backlink

Alan ve güven puanı düşük olan web siteleridir ve genelde paravan sitelerden oluşur. Bununla beraber içerikleri kopya olup kullanıcılara zarar verecek bilgi hırsızlığı, virüs ve illegal yazılımlardan meydana gelir. Ayrıca internet sitelerinden aldığı zararlı backlinkler sebebi ile spam filtrelerine takılmış olan web sayfalarını kapsamaktadır.

Site Dışı Basit SEO

Site dışı SEO çalışmalarında yukarıda bahsettiğim gibi backlink stratejisi uygularız. Uygulama olarak doğru ancak teknik olarak çok dikkatli olunması gerekmektedir. Öncelikle backlink almadan önce, backlink alacağınız internet sitesinin sektörünüz ile ilgili olması gerekmektedir. Alan ve güven puanı yüksek sitelerden backlink alınması arama motorları tarafından çok önemlidir.

Alan ve güven puanları düşük sitelerden alacağınız backlinkler sitenize virüs etkisi yapacak ve hastalığını sizin sitenize de bulaştıracaktır. Sizi backlink aracılığı ile referans gösteren siteler arama motorlarında yükselmenize veya gerilemenize sebep olacaktır.

Alan Puanı (Domain Score) Nedir?

Bu bir metrik hesaplama olup, 0 ‘dan 100’ e kadar hesaplama mantığı ile çalışmaktadır. Bu alana işaret eden bağlantıların kalitesine ve hacmine dayanır. Skor ne kadar yüksek olursa alan puanı da o kadar yüksek olur. Alan adı puanı Google PageRank ile aynı şekilde hesaplanır. Bu sebeple alan puanı yüksek sitelerden backlink almanız önemlidir.

Güven Puanı (Trust Score) Nedir?

Bu metrik hesaplama ise belirli bir alanın 100 puanlık bir değerlendirme ölçeği kullanarak güvenilirliğini ölçer ( düşük güvenilirliği olan siteyi 0 ile yüksek güvenilirliği olan siteyi 100 ile hesaplar. ) ve güvenilen sitelere gönderilen backlinklerin sayısına dayanır.

Konumuzu anlatırken teknik konulardan bahsettiğim ve kafanızda bir şeylerin oluşmasını istediğim kısmı bitirdik. Şimdi hep beraber “Site Dışı SEO Taktikleri” hakkında konuşacağız. Gelin hep beraber daha yakından bakalım…

En İyi 5 Site Dışı SEO Taktiği

1-Sosyal Medya Katılımı

Sosyal medya katılımı en önemli taktiktir. Yaptığınız işi, web sitenizi popüler hale getirmek istiyorsanız birden fazla sosyal medya platformunda kullanıcılar ile etkileşim içinde olmalı onlar için özgün içerikler üretmelisiniz. Sosyal medya varlığınız işinizi büyütmenize ve daha fazla geri dönüş almanıza yardımcı olacaktır.

2-Makale Gönderme

İçeriğinizin eşsiz ve yüksek kalitede olduğuna emin olun. Düşük kaliteli içerikler sizin beklemediğiniz etkiler yaratabilir. Doğru kategori ve doğru başlık ile sayfanıza trafik çekebilirsiniz.

3-Soru-Cevap

Son zamanlarda neredeyse tüm sosyal medya platformlarında olan soru-cevap taktiği web sitenize daha fazla trafik çekmenize yarayacaktır. İçeriğiniz ile alakalı ve ilgi çekici konular hakkında sorular hazırlayarak ve bu sorulara net cevaplar vererek sayfanıza olan ilgiyi arttırabilirsiniz.

4-Belge Paylaşımı

İşiniz ve içeriğiniz ile ilgili merak edilen konularda belgeler oluşturarak web sitenize trafik çekebilirsiniz. Belgelerin benzersiz bir içeriğe sahip olması önemlidir. Pdf ve Ppt formatında olmalıdır.

5-Blog Dizini Gönderme

Dizin gönderme kalitesi backlink oluşturmak için sürekli çalışmaktır. Etkili dizin ve uygun kategori seçmemiz çok önemli. Bu taktik ile sonuç almanız zaman alıyor, ancak bu sonuçlar daha uzun süre göze çarpıyor.

2021 Mayıs ayı ücretsiz eğitimlerine göz atın!

Kaynakça

Site Dışı SEO ve Taktikleri

Site Dışı SEO ve Taktikleri” için bir görüş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön