20 Eylül Haftalık Bülten

haftalık bülten

Twitter, Test Ettiği Reactions Özelliğini Birkaç Günün Ardından Kaldırdı!

Haftalık bülten de ilk haber,

Twitter’ın ilk kez Türkiye’de test ettiği, tweetlere emoji atarak tepki verme özelliği kaldırılıyor. Kullanıcıların tweetlere emojilerle tepki verebilmesine yarayan bu özellik pek sevilmedi. Birçok Twitter kullanıcısı bu özelliğin kaldırılmasını istedi.

Twitter Türkiye’nin yaptığı açıklamaya göre “Teknik sorunların düzeltilmesi için reaksiyonlar geçiçi olarak duraklatıldı” denildi.

Apple, Özel Apple Etkinliğinde Iphone 13 Ailesini Tanıttı

Apple, “California Streaming” adını verdiği etkinliğinde 2021’nin yeni iphone modeli iPhone 13 ailesini tanıttı. iPhone 13 ailesinin resmi satışa çıkış tarihi 1 Ekim olarak açıklandı.

Etkinliğinde 4 farklı iPhone 13 modeli ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Bunlar; iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max.

LinkedIn’den Yeni Özellik: Rakipler

Dünyanın en popüler profesyonel sosyal ağı LinkedIn, geçtiğimiz gün yeni bir özellik duyurdu.

Duyurduğu özellik ile beraber artık LinkedIn sayfaları, birbirine rakip olan sayfaların analizini görebilecekler.

WhatsApp’a Sesli Mesajları Yazıya Çeviren Yeni Bir Özellik Ekleniyorlar

WhatsApp, gelen sesli mesajları metin olarak okumak isteyenler için yeni özelliği test ediyor.

İlk etapta Android ve iOS uygulamalarında kullanıma sunulacaklar, bu sistemin ilerleyen süreçte WhatsApp Web’e entegre edilmesi de söz konusu olabileceğini söylüyorlar. Rapora göre sesli mesajları metne dönüştürme özelliği isteğe bağlı olacak.

Getir, İspanya’da Hizmet Vermeye Başladı

Avrupa’da büyümesini sürdüren Getir, Barselona ve Madrid’de hizmet vermeye başlayarak İspanya pazarına hızlı bir giriş yaptı.

Şu anda İngiltere’de Londra, Liverpool, Birmingham, Manchester, Cardiff, Brighton, Bristol ve Southampton’da hizmet veriyorlar. Aynı zamanda Hollanda’da Amsterdam’da, Almanya’da Berlin’de ve Fransa’da Paris’te hizmet veriyorlar.

Dikkatinizi Çekebilir: //101akademi.com/2021/03/e-ticaret-in-3-dev-sirketini-inceliyoruz/

Microsoft, Şifre Gerekmeden Hesap Açma Dönemini Başlatıyor

Önümüzdeki birkaç hafta içinde Microsoft, Microsoft Authenticator uygulamasında ve Windows için biyometrik tabanlı Hello oturum açma hizmetinde şifresiz kullanım için destek sunacaklar.

Şifreye alternatif olarak parmak izi veya yüz taraması, donanım doğrulama belirteci veya telefonunuza ya da e-postanıza gönderilen doğrulama kodu gibi özellikler aktif olacak.

200 Milyon Dolar Yatırım Alan Canva’nın Değerlemesi 40 Milyar Dolara Ulaştı

Haftalık bülten de son haber ,

Online tasarım platformu Canva, T. Rowe Price’ın liderliği üstlendiği yatırım turunda 200 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırım turunda Canva’nın değerlemesi 40 Milyar dolara ulaştı. Yeni değerleme ile şirketin değeri, son beş ayda iki katına yükselmiş oldu.

20 Eylül Haftalık Bülten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön