25 Ekim Haftalık Bülten

25 ekim haftalık bülten

25 Ekim haftalık bülten sizlerle! Bu hafta gündemimizde Facebook isim değişikliği, Getir’in Portekiz’e açılması, Instagram tarafından gelen collabs özelliği ve web güncellemesi, Yemeksepeti’nin Gorillas yatırımı, Twitter’a gelen reactions özelliği, Whatsapp güncellemesi haberleri yer alıyor. En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E Ticaret 101 Akademi bültenine abone olmayı unutmayın!

Twitter Reaksiyon Özelliği Geri Geldi!

twitter reactions
Twitter Reactions

Twitter Türkiye hesabından yapılan duyuruyla reactions özelliğinin geri döndüğü açıklandı.

Twitter Türkiye konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı: “Twitter Reactions’ı Türkiye’de sınırlı bir süre için yeniden test etmeye başladığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Tepkinizi bize iletmek için Kalbe uzun basın.”

WhatsApp Grup Sohbetlerinde Yeni Arama Özelliği

Whatsapp
Whatsapp

İlk olarak temmuz ayında grup aramalarına katılma özelliğini duyuran WhatsApp hafta başında bu özelliği grup sohbetlerine de getirdiğini açıkladı.

Katılma özelliğinin gruplara gelmesiyle birlikte, arama esnasında görünen isimler de değişiyor. Daha öncesinde aile ya da arkadaş grubundan yapılan WhatsApp video aramalarında gruptaki bireylerin isimleri görülmekteydi. Ancak bundan sonra aramalarda sadece grup ismi görünecek.

Instagram Web Güncelleniyor

Instagram
Instagram

Son olarak Instagram’ın direkt mesaj özelliği web sürümüne getirilmişti. Şimdi ise web sitesi üzerinden paylaşım yapabilme özelliği bazı ülkelerde aktif olsa da Türkiye’de aktif değildi.

Artık kullanıcılar Instagram’a web sürümü üzerinden de fotoğraf ve video paylaşımı yapabilecek.

Facebook Adını Değiştiriyor

Facebook
Facebook

Uzun zamandır platformdaki güvenlik açıklarıyla gündeme gelen Facebook, son birkaç yıldır isim değiştirme üzerine olduğu ortaya çıkan planlarını hızlandırmaya başladı. Sadece bir sosyal medya platformu olarak anılmak istemeyen şirket, adını yakın zamanda başka bir isimle değiştirecek.

Söz konusu isim değişikliğine dair ilk detayların şirketin 28 Ekim’de yapmayı planladığı Connect isimle konferansta ortaya çıkması bekleniyor.

Yeni Instagram Güncellemesi “Collabs” Özelliği

Instagram Collabs Özelliği
Instagram Collabs Özelliği

Instagram, iki kullanıcının tek bir akış gönderisinin veya Reels’ın ortaklaşa paylaşmasını sağlayan yeni bir özellik olan Collabs ile kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Collabs özelliği sayesinde paylaşılan gönderi veya Reels, her kullanıcının takipçilerine ortaklaşa görünecek ve aynı yorum dizisinin yanında görüntüleme ve beğeni sayılarını da paylaşıyor olacaklar. Bu özellik etiketleme seçeneği ile etkin hale getiriliyor fakat daha sonra ikinci hesabın daveti kabul etmesi gerekiyor.

İlginizi çekebilir: Instagram Algoritması Nasıl Çalışır?

Yemeksepeti’nden Gorillas’a Yatırım

Yemeksepeti- Gorillas
Yemeksepeti- Gorillas

Getir, global pazarda büyümeye devam ederken Avrupa’daki en büyük rakiplerinden biri olan Gorillas‘a oldukça tanıdık bir marka yatırım yaptı.

Yemeksepeti’nin Avrupa’da büyük bir kitleye sahip olan Gorillas’a 235 milyon dolar yatırım yapması, Getir’in Avrupa pazarında rakibinin büyümesine sebep oldu.

Getir Şimdi De Portekiz’de Hizmette

Getir Portekiz
Getir Portekiz

Getir, hizmet verdiği ülkeler arasına Portekiz’i de ekledi.

Bu sene başında İngiltere ile Avrupa pazarına adım attıktan sonra kısa bir süre içinde Hollanda, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’ya giriş yapan Getir, listesine son olarak Portekiz ‘i de ekledi. Bu yıl sonuna kadar ABD pazarına da girmeye hazırlanan Getir, Portekiz ile toplamda 8 ülkeye hizmet vermeye başladı.

25 Ekim Haftalık Bülten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön