1 Kasım Haftalık Bülten

haftalık bülten

1 Kasım haftalık bülten sizlerle! Bu hafta gündemimizde Facebook’un yeni ismi Meta, Instagram’ın herkese açmış olduğu hikayede link paylaşım özelliği, YouTube “Yeni Öneriler” sekmesi, Twitter gezinme çubuğunu özelleştirme seçeneği, YouTube Shorts Fonu Türkiye, Online yemek sektörünün hızla büyümesi ve Burger King’in ilk vejetaryen restoranı haberleri yer alıyor. En güncel gelişmelerden haberdar olmak için E Ticaret 101 Akademi bültenine abone olmayı unutmayın!

Twitter, Gezinme Çubuğunu Özelleştirme Seçeneği Üzerinde Çalışıyor

Twitter
Twitter

Son dönemlerde Twitter‘da birçok yenilikle karşılaşıyoruz. Şirket, şimdi de yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Twitter’ın çalıştığı yeni özellik mobil uygulamasının gezinme çubuğunu özelleştirme seçeneği hakkında.

Bu özelliğe göre Twitter, kullanıcıların gezinme çubuğundaki sekmeleri değiştirmesine izin verecek. Bu özelleştirmenin hem Android hem de iOS kullanıcılarını kapsayacağı belirtiliyor.

Facebook Adını Değiştirdi: Artık ‘’Meta’’

facebook
Facebook

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin isminin Meta olarak değiştirildiğini duyurdu.

Yeni ismin şirketin metaverse yatırımını yansıttığını belirten Zuckerberg, yeni platformun daha sürükleyici olacağını, insanların sadece ona bakmakla kalmayıp deneyimin içinde olacağı somut bir internet olacağını kaydetti.

İlginizi çekebilir: IOS 14 Güncellemesi ve Facebook ’un Önlemleri!

YouTube “Yeni Öneriler” Sekmesini Yayına Aldı

YouTube
YouTube

YouTube paylaştığı gönderi ile platformunda “Yeni öneriler” isimli yeni bir sekmeyi yayına alacağını duyurdu. Şirket, 2021’in ilk aylarından beri yeni öneriler sekmesini test ediyordu.

Yeni öneriler sekmesi, kullanıcıların genellikle karşılarına çıkan önerilen videoların ötesinde yeni içerik üreticilerini ve yeni içerikleri keşfetmelerini sağlıyor.

Instagram
Instagram

Instagram, geçtiğimiz haziran ayında link paylaşımı özelliğini herkese açmak için çalışmalar başlatmıştı. “Yukarı Kaydır” butonunun yerine geçen link etiketi dediğimiz özelliğini yayına almıştı.

Instagram, tüm kullanıcıların artık Instagram Hikayeler’deki Link Etiketi özelliğine erişebileceğini duyurdu. Bu özellik, şu anda Instagram’ın son sürümünü kullanan herkes için aktif durumda.

Online Yemek Sektörü Yüzde 50 Büyüdü

Online Food Industry
Online Yemek Sektörü

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi avantajix.com’un, Ticaret Bakanlığı verileri ile “Dijital Türkiye 2021” araştırmasından derlediği bilgilere göre, 2020 yılında dijital pazarlarda en fazla büyüme yüzde 49,6 ile yemek sektöründe yaşandı.

Türkiye’de online yemek sektörünün hacmi 2021 yılının ilk yarısında yüzde 50 büyüyerek 6 milyar lirayı aştı. Yemek sektörünü oyuncak ve hobi araçları (yüzde 45,4), moda ve giyim (yüzde 42,5), mobilya ve ev aletleri (yüzde 42,2) ve elektronik (yüzde 40,8) izledi.

YouTube Shorts Fonu Türkiye’de

YouTube Shorts
YouTube Shorts

YouTube, Ekim ayından itibaren kısa video içerik üretimini teşvik etmek amacıyla YouTube Shorts Fonu’nu Türkiye’de de kullanacağını açıkladı.

Son üç yılda içerik üreticilerine, sanatçılara ve medya şirketlerine 30 milyar doların üzerinde ödeme yapan video içerik uygulması, Mayıs ayından bu yana da dünyanın çeşitli pazarlarına 100 milyon dolarlık YouTube Shorts Fonu’nu sağlıyor.

Burger King, İlk Vejetaryen Restoranını Açtı

Burger King
Burger King

Burger King, İspanya’nın Madrid kentinde resmi olarak sadece vejetaryen bir restoran açtı. Fast food devi, “Vurger King”i tanıtmak için restoranın içini yeşil bir bitki duvar resmi ve yemyeşil asılı bitkiler içerecek şekilde yeniden şekillendirdi.

Vurger King olarak adlandırılan ilk %100 vejetaryen Burger King olma özelliğini taşıyor. Satış noktasında sadece bir aylığına vejetaryen ürünlerini sunacağı haberi duyuruldu.

1 Kasım Haftalık Bülten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön