Ücretsiz Dijital Pazarlama Sertifika Programları

Sertifika

Bu yazımızda iş mülakatlarının olmazsa olmazı “Bu alanda hangi sertifikalara sahipsiniz” sorusuna hazırlıklı olmanız için ücretsiz bir şekilde alabileceğiniz dijital pazarlama sertifika programlarını derledik.

Listeye dijital pazarlama öğrenme yolculuğunun başında olanları ilgilendiren bir eğitimle başlıyoruz… Google dijital atölyede tam size göre bir sertifikalı video eğitim bulunuyor. Dijital pazarlamanın temellerini atacağınız bu eğitime şu adresten ulaşabilirsiniz. Bu eğitimi şuradan da izleyebilir ve sınavı geçerek bir sertifika da buradan alabilirsiniz. Sonuçta fazla sertifika göz çıkarmaz 🙂

Google_Dijital_Atölye

Dijital pazarlamanın temellerini attığımıza göre şimdi sıra dijital pazarlamanın bel kemiği olan Google Ads’i öğrenme zamanı… Bu konuda Google Skillshop imdadımıza yetişiyor. Google Ads’deki reklam türlerini Türkçe ve yazılı bir şekilde öğrenip cebinize 6 sertifika birden koymak için link şurada

Google_Ads

Geldik analiz safhasına… Websitemize gelen insanların nereden geldiğini, ne yapıp ne ettiğini analiz etmemize imkan sağlayan Google Analytics için de sertifika programları mevcut. Başlangıç ve ileri seviye olmak üzere 2 türkçe altyazılı video eğitim serisine şu linkten ulaşabilirsiniz

Google_Analytics

Google Ads ve Google Analytics tarafı tamam olduğuna göre sıra geldi websitemizi dijital pazarlamaya nasıl uygun hale getirebileceğimizi öğrenmeye… Bunu neden sonraya bıraktık derseniz ilk önce Google Ads ve Google Analytics’in nasıl çalıştığını öğrenmeden direkt entegrasyonlara geçmek kafanızı karıştırabilir. Biz websitemizi dijital pazarlamaya hazır hale getirmek için Google Etiket Yöneticisi’ni kullanıyoruz. GTM’nin temellerini öğrenebileceğimiz Türkçe altyazılı video eğitimi şuraya bırakıyoruz.

Google_Tag_Manager

Facebook (yeni adıyla Meta) tarafına gelecek olursak burada sertifika sınavına girebilmek için belli bir ücret ödememiz gerekiyor lakin şu linkten Facebook Blueprint kurslarına ücretsiz katılabilir Meta reklamcılığını da öğrenebilirsiniz.

Facebook_Ads

Linkedin reklamcılığını da bildiğinizi kanıtlayacak iki sertifika bulunuyor. Linkedin reklamcılığı B2B pazarlama için en iyi çözümlerden biri. Linkedin reklamcılığının nasıl yapıldığını öğreneceğiniz sertifika programlarına şuradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca Linkedin’de profil sayfanızdan yetenek değerlendirme sınavlarını geçerek rozet sahibi olabilirsiniz. İlginizi çekebilecek yetenek değerlendirme sınavları: Google Adwords,Google Analytics ve Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Linkedin_Ads

Ve geldik o çok karıştırılan SEO’ya. Siz de mi SEO’yu genel müdür anlamına gelen CEO ile karıştırıyorsunuz? O zaman şimdi paylaşacağımız eğitim tam size göre. BTK Akademi tarafından verilen SEO’nun inceliklerini öğreneceğiniz eğitime şu adresten erişebilirsiniz.

seo

Bu sertifikalar beni kesmedi derseniz size önerebileceğimiz Hubspot ve Semrush sertifikaları bulunuyor. Hubspot sertifikalarına şu linkten Semrush sertifikalarına ise şu adresten ulaşabilirsiniz.

Dijital Pazarlama Alanında Ücretsiz Sertifikaları Nerelerden Alabileceğinizi Kısaca Sıralayacak Olursak:

  • Google Dijital Atölye
  • Google Skillshop
  • Analytics Akademi
  • Hubspot Academy
  • Semrush Academy
  • Linkedin Marketing Labs
  • BTK Akademi

Yazımızın sonuna gelirken size süper bir haber vermek istiyoruz. Biz de 101 Akademi’de başarı ve katılım belgeli eğitimler düzenliyoruz. Çok değerli eğitmenlerle sizleri buluşturduğumuz bu eğitimleri kaçırmamak için aşağıdan bültenimize kayıt olabilir ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere. Hoşçakalın, dijitalle kalın.

Ücretsiz Dijital Pazarlama Sertifika Programları

Ücretsiz Dijital Pazarlama Sertifika Programları” hakkında 3 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön