Kişisel Verilerin Korunması Politikası - 101 Akademi

Kişisel Verilerin Korunması Politikası

Genel bakış

İşbu Kişisel Verilerin Korunma Metni, E-Ticaret 101 Akademi olarak ücretsiz olarak düzenlenen  bilgilendirme toplantılarının başvuru aşamasında katılımcılardan alınan bilgilerin hangi amaçla toplandığını açıklar

Amaç

  1. Bilgiler katılımcılara kullanıcı davranışlarını örneklemek için alınmaktadır
  2. Ticari faaliyet için kullanılmamaktadır

Özellikler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, organizasyonumuz tarafından, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, iş amaçlarıyla bağlı olarak, aşağıda açıklandığı çerçevede kullanılmak, kaydedilmek, saklanmak, güncellenmek, aktarılmak ve/veya sınıflandırılmak suretiyle işlenecektir.  Bu kapsamda organizasyonumuz tarafından başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen Kanun ve Yönetmelikler gereğince organizasyonumuz , kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

Veri sorumlusu sıfatıyla işlenen kişisel verilere, burada belirtilenlerle sınırlı sayıda olmamak üzere aşağıda yer verilmektedir;

İsim, soy isim, T.C. kimlik numarası, adres, telefon numarası, e-posta adresi, eğitimlerdeki bilgiler, ses ve görüntü kayıtları, eğitim öncesi sorulan sorulara verilen kişisel cevaplar.

Kişisel verilerin işlenme amaçları ve hukuki sebepleri; Tarafınızca paylaşılan kişisel verileriniz;

  • Organizasyonumuz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonların yürütülmesi,
  • Organizasyonumuz insan kaynakları politikalarının yürütülmesi
  • Organizasyonumuzun düzenlediği eğitim, seminer veya organizasyonlara katılım sağlanması amacıyla işlenecektir.
  • Ticari amaçlı olmayan ve kamuoyunu bilgilendirme amaçlı anketler için kullanılabilir

Kişisel verilerin toplanma ve saklanma yöntemi; Şirketimizle paylaştığınız kişisel verileriniz, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilir. Kişisel verileriniz elektronik ve/veya fiziksel ortamlarda saklanacaktır. Şirketimiz tarafından temin edilen ve saklanan kişisel verilerinizin saklandıkları ortamlarda yetkisiz erişime maruz kalmamaları, manipülasyona uğramamaları, kaybolmamaları ve zarar görmemeleri amacıyla gereken iş süreçlerinin tasarımı ile teknik güvenlik altyapı geliştirmeleri uygulanmaktadır.

Kişisel verileriniz, size bildirilen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gerekli tüm bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve yasal saklama süresince veya böyle bir süre öngörülmemişse işleme amacının gerekli kıldığı süre boyunca saklanacak ve işlenecektir. Bu süre sona erdiğinde, kişisel verileriniz silinme, yok edilme ya da anonimleştirme yöntemleri ile Şirketimizin veri akışlarından çıkarılacaktır.

KVKK’nın 11. maddesi gereği haklarınız; Organizasyonumuza başvurarak, kişisel verilerinizin;

  1. İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. İşlenmişse bilgi talep etme,
  3. İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  5. Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  6. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  7. Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  8. Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle organizasyonumuza iletebilirsiniz.

Şikayet / İptal

  1. Mail Yoluyla İletişim

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile talep dilekçenizi bizzat elden teslim edebilir, noter kanalıyla veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen diğer yöntemler ile gönderebilir veya eticaret101egitim@gmail.com adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

  1. Sosyal Medya Yoluyla İletişim

Linkedin

Instagram

Size hangi konuda yardım etmemizi istersiniz?

Eğitim, danışmanlık, insan kaynakları konularında size destek olmak için her zaman yanınızdayız.

Başa dön