Shopier Nedir?

Shopier yerli bir yazılım olmakla birlikte kurucusu Shopier Değer Teknoloji A.Ş. tarafından geliştirilmiş bir yazılımdır. Shopier e- ticaret sitesi olarak kullanılmaktadır. Bu site sayesinde kullanıcılar çeşitli ürün segmentlerinde siteye eklemeler yaparak satış yapabilmektedir. Bu sayede kullanmadığınız veya ihtiyaç duymadığınız ürünleri satabilirsiniz. Peki shopier üzerinden ürün koymak veya satış yapmak nasıl oluyor dilerseniz bunlara göz atalım.

Shopier Kullanımı

Öncelikle hesap açmanız gerekmektedir. Karşılığında ise ufak bir ücret ya da komisyon almaktadır. Fakat ücret üye olduğunuzda değil, herhangi bir satış yaptığınız takdirde alınmaktadır. Devamında Shopier hangi sosyal medya ağından satış yapacağınız ile ilgili bir sayfa çıkartmaktadır. Örneğin (Facebook, Instagram, Twitter vb. ) gibi geliştirmiş olduğu paneller sayesinde paylaşım yapabilirsiniz. Seçtiğiniz platform üzerine sizlere birer link verilmektedir. Bu link üzerinden ekleme yaparak müşterileriniz ile güvence sağlayan bir alışveriş yapmanız mümkündür. Ayrıca sosyal medya alanlarının kullanılmasına izin verilmesi sebebi ile satış yapan kullanıcıların hakları korunmaktadır.

Shopier Nedir, Nasıl Kullanılır? – Akıllı Gündem

Shopier Faydaları

  • Günümüzde tüketim çılgınlığı büyük bir boyut almıştır ve pandemi sebebi ile sürekli olarak online mecralar üzerinden alışverişler yapılmaktadır. E- ticaret diğer satış sistemlerine göre daha az maliyetli olmakla birlikte güvenli bir satış alanı oluşturmaktadır.
  • Shopier sadece satıcılar için değil aynı zamanda tüketiciler içinde kar getiren bir sitedir. Çünkü site üzerinde ikinci el, az kullanılmış hatta etiketi üzerinde duran ürünleri pazara göre daha uyguna satılması ile tüketicilerin kar yapmasını sağlar.
  • Online olması ile satış yapanlar istedikleri alanda yüklemeler yapabilirken tüketicilerde istedikleri gibi her alanda rahatlıkla alışveriş yapabilmektedir.
  • Hem satış yapanların hem de tüketicilerin hakları korunmaktadır. Bu sayede güvenilir bir alan sağlamaktadır.
  • İkinci el ürünlerin bu şekilde satılması sayesinde, tüketim alışkanlıklarınızda büyük değişimler meydana gelecektir ayrıca doğaya büyük bir katkıda bulunmuş olursunuz.
E-Ticarette Sıklıkla Kullanılan Shopier Nedir?

Shopier Komisyon Oranları

Shopier üzerinden satış yapacak bireyler için önemli olan bir konudur. Çünkü satışlarınızdan belirli bir komisyon ücreti hesaplanmaktadır. Bu ödemeler ve komisyon şu şekilde gerçekleşmektedir; genelde ödemeler satıcılara çarşamba günleri yapılır. Bunun için tahsilat bölümünden hesabınıza aktarılacak para ile kesilecek olan oranı görmeniz mümkündür. Hizmet bedelinin belirlenmesinde, bir önceki ayın satışları belirleyici rol oynamaktadır. Aylık olarak yapmış olduğunuz satışlar 5000 TL altında ise kesintiler %4.99 + 0.49 + KDV olarak belirlenmektedir. Eğer ödeme taksitli ise taksit sayısı üzerine aradaki vade farkını alıcılar karşılamaktadır. Satıcılar için ise vade farkında herhangi bir ekstra kesinti yapılmamaktadır. Bunun dışında satıcılar taksitli satışlarında, taksit olarak ödeme almamaktadır. Hesapların satış tutarının tamamı yatmaktadır.

Ülkemizde e-ticaretin yaygınlaşması genç girişimcilerin artmasına aynı zamanda, daha az maliyetlerle büyük işlere adım atılacağını göstermektedir. Aynı zamanda ikinci el alım ve satımlarının artması tüketim alışkanlıklarımızda pozitif yönde bir değişimin olmasına yardımcı olmakla birlikte her bir satışta minimalist ve dengeli yaşamın adımlarını atmış olursunuz. Umarım yazmış olduğumuz bilgiler hem satış yapan bireyler için hem de tüketiciler için faydalı ve yeterli bir yazı olmuştur. Bunun gibi farklı E-Ticaret siteleri ile ilgili bilgi almak için yorumlar kısmında belirtmeniz yeterlidir.

Konu hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız bizim iletişime geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Geleneksel Pazarlama Nedir? – 101 Akademi