Linkedin Reklam Modelleri

Linkedin, profesyonel iş dünyasındaki birçok kişinin bir araya geldiği sosyal medya aracıdır. Dünya genelinde 200’den fazla ülke ve bölgede, yaklaşık 740 milyon üyesi ile dünyanın en büyük profesyonel ağıdır. Bu noktada profesyonel iş dünyasının vakit geçirdiği bir mecra olmasından dolayı önemli bir dijital pazarlama kanalı olduğunu söyleyebiliriz. Linkedin özellikle B2B (business to business) şirketleri için önemli bir reklam platformu konumundadır. Aynı zamanda şirketlerin yöneticilerine ve çalışanlarına ulaşmamızı sağladığı için linkedin reklamlarını iyi bir şekilde analiz ederek, şirketiniz için gerekli olan reklam kriterlerini de belirleyebilirsiniz. Linkedin’de şirketiniz için hedef kitlenize ulaşmak istiyorsanız linkedin reklamlarını kullanmalısınız. Linkedin reklamlarında esasında tıklama ve görüntüleme üzerine reklam ücretlendirmeleri yapılmaktadır.

Peki Linkedin’de Nasıl Reklam Verilir?

Reklam vermek için öncelikle şirket ya da kişisel bir hesabınızın bulunması gerekiyor. Daha sonra Linkedin’in reklam yöneticisi aracı üzerinden reklam kampanyaları oluşturabilirsiniz. Biraz daha detaylandırmak gerekirse ; ‘’ https://www.linkedin.com/campaignmanager ‘’ adresine giriş yapıp öncelikle bir reklam hesabı oluşturun. Hesap oluşturduktan sonra Kampanya Oluştur’a tıklayarak Linkedin’de reklamlar yayınlayabilirsiniz.

Aynı zamanda Linkedin’de hedef kitlenize göre reklamlar kullanabilirsiniz. Hedefleme çeşitleri şunlardır:

Web Sitesi Ziyaretleri: Web sitenize yönelik kullanıcı trafiğini sağlar. Metin reklamlar, sponsorlu içerik, dinamik reklamlar ve sponsorlu InMaıl’i içerir.

Etkileşim: İçeriklerinizle etkileşime geçmek için daha fazla kişi edinmenizi ve şirket sayfanızın takipçi sayısının artmasını sağlar.

Video Görüntülenmesi: Yayınladığınız videoların ön plana çıkmasını sağlar.

Lead Yaratmak: B2B şirketler için lead yaratmak önemlidir. Potansiyel müşteriye uygun satış talebi oluşturmaktır.

linkedin reklamları

Linkedin Reklam Modelleri Nelerdir?

4 ana reklam modeli bulunmaktadır. Bunlar :

Sponsorlu İçerikler:

Kullanıcıların zaman tünelleri üzerinde çıkan reklamlardır. Linkedin’e özgür bir görünüme sahiptir. Bir şirketin Feed’inden güçlendirilmiş (boosed) yayınlar olarak görünen reklamlardır.

Metin Reklamları:

Sponsorlu içerik reklamlarına alternatif olarak kullanılır. Genelde bir sayfaya 4 tane metin reklamı düşer. Linkedin’de şirket, akış ve profil sayfalarının üst ve yan kısımlarında görebilirsiniz. Metin reklamları sponsorlu içerikler ile birlikte kullanıldığında reklam kampanyalarınızın verimliliği artacaktır. Ayrıca marka olarak bilinirliğiniz de katlanacaktır.

InMail Reklamları:

Linkedin’e girdiğinizde mesaj kutunuzda pek çok yeni mesaj bulunur. Bunlardan bazıları Sponsorlu InMail aracılığıyla gelen pazarlama mesajlarıdır. InMail, diğer kullanıcılar ile mesajlaşmanızı sağlayan bir yapıdır. Eğer InMail göndermek istiyorsanız, Premium bir hesaba sahip olmalısınız. Ayrıca belli sayıda InMail gönderme hakkınız da mevcuttur. Ancak ürettiğiniz bir ürün/hizmet için hızlı reaksiyon almak istiyorsanız InMail oldukça işinize yarayacaktır.

Dinamik Reklamlar:

Kişiye özgü reklamlardır. Üyelerin adını, iş yerlerini ve projeleri gibi bilgilerin hedeflenerek oluşturulduğu reklamlardır. Diğer üyeler reklamlarda sizin adınızı ve resminizi göremezler. Reklam verirken içerik indirmelerini, kendi şirket sayfanıza trafik çekmeyi seçebilirsiniz. Ayrıca kişiselleştirmeyi kolaylaştırmak amacıyla şablonlar ve otomatik çeviri seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Yazımın sonuna yaklaşırken sizlere Linkedin reklam maliyetlerinden de bahsetmek istiyorum.

linkedin reklam modelleri

Linkedin Reklam Maliyetleri 

Linkedin Reklam Maliyetleri, teklifleriniz ve bütçenize göre belirlenir. Bu reklamlar, diğer sosyal medya araçlarına göre daha maliyetlidir. Ancak B2B için yaptığınız yatırımın dönüşü düşünüldüğünde oldukça kıymetlidir diyebiliriz. Eğer hedef kitleniz Linkedin’de daha fazla zaman geçiriyor ve satın alma Linkedin kullanarak veriyorsa o zaman kesinlikle Linkedin reklamlarını kullanmalısınız. Maliyetlerine bakacak olursak ; Kampanya başına günlük bütçe minimum 10 ABD dolarıdır. Metin Reklamları’nda kampanya gösterimi ve tıklama başı maliyet minimum 2 dolarlık teklif ücreti vardır. Linkedin reklamlarının Sponsorlu İçerik kampanyaları için de minimum bir teklif ücreti vardır. Kesin teklif ise hedeflediğiniz kitleye yönelik belirlenir.

2021 Mayıs ayı ücretsiz eğitimlerine göz atın!

Kaynakça :

direktor.com.tr

Mochatouch

ideasoft

618media

ahmetbalat.com

pixabay