E-ticaret Girişimleri #1 – Şevin Ballıktaş @Usersdot

17 Şubat 2022 tarihinde gerçekleşen E-ticaret Girişimleri #1 – Şevin Ballıktaş @Usersdot etkinliğini izleyebilirsiniz.

Günümüzde herkes bir girişimci! Peki fark yaratmak için ne yapmamız gerekiyor? E-Ticaret 101 Akademi olarak sizler için hazırladığımız girişimcilere özel serimiz 3 Konu 3 Konuk’un ikinci etkinliği olan E-Ticaret Girişimlerinde bize Usersdot’un kurucusu ve CEO’su Şevin Ballıktaş eşlik edecek.

Usersdot Nedir?

Usersdot, 2020 yılında kurulmuş bir teknolojik girişimdir ve çok kanallı platformlara veri akışı sağlar. Bu teknolojik girişim, “datadot” adında bir yazılıma sahiptir. Datadot, pazaryerindeki ürünleri izleyip analiz eder ve satış arttırıcı öneri sunmaktadır. Bulunurluk, aranma payı, müşteri yorumları, buy box kayıpları gibi verileri inceleyerek bir uyarı sistemi oluşturur. Bu kalemlerde oluşacak olumsuz durumlarda anlık müdahale sağlar. Bir yapay zeka teknolojisidir.

Şevin Ballıktaş Kimdir?

Yukarıda bahsettiğimiz Usersdot girişiminin kurucularından birisi olan Şevin Ballıktaş, 2011 yılında ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun olmuştur. Philips, NN, Colgate- Palmolive gibi markalarda e-ticaret ve dijital pazarlama alanlarında çalıştıktan sonra 2020 yılında ortağı Kamil Emre Erciyas ile Usersdot adlı teknolojik girişimi kurmuştur. 

Aynı zamanda bir kar amacı gütmeyen topluluk olan İyiliği Paylaş adlı bir girişimi bulunmaktadır.

İyiliği Paylaş

İnsanların doğum günlerini paylaşarak kampanya yarattıkları bir kuruluştur. Bir kurum seçilerek kampanya oluşturulur ve doğum günü adı altında bağış toplanabilir. 

Şevin Ballıktaş kendisini nasıl tanımlıyor?

Şevin Ballıktaş Kimdir? 

Şevin Ballıktaş, ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Mezuniyetinden bu yana NLP, koçluk, iletişim eğitimleri aldı. Aldığı eğitimlerin çok büyük faydası olduğunu vurgulayan Ballıktaş, katıldığı eğitimlerden öğrendiği konulara örnek olarak; Eğer bir şeyi her gün yaparsan çok kolay yaparsın, haftada 1-2 gün yaparsan onu başarman çok daha zordur gibi bir mesajı hayatına entegre ettiğini vurguladı. Her gün spor yaptığını belirterek, her eğitimden bir mesajı yakalayarak ilerlediğini de bu örnekle bizlere açıkladı.

Hayatında çok şanslı olduğunu vurgulayan Ballıktaş, bunu doğru zamanda doğru bir hamleyle ve özgüvenle birleştirmenin önemini açıkladı. Henüz üniversitede son sınıf öğrencisiyken ilk başta şans eseri başvurduğu bir işyerinde, daha sonra mülakat aşamalarının sonunda aslında o pozisyona uygun olmadığını ve kendisinin alınmasının mümkün olmadığını ancak özgüveninin de yardımıyla işe kabul sürecini anlattı. Üniversite son sınıf öğrencisiyken, sözleşme imzalayarak iş hayatına erken başladığını vurgulayan Ballıktaş, bununla ilgili serüvenini bizlere tüm samimiyetiyle anlattı.

Çalışmaya başladığı 2011 yılında Türkiye’de henüz e-ticaretin çok gelişmediğini ve kendisinin satış ve pazarlama alanında çalıştığını belirtti. E-ticaret alanına geçmesinde ve girişimini kurmasında aksiyon almanın önemi vurgulayarak, Facebook’tan mesaj atarak mentör edindiğini ve daha sonra mentörünün girişimindeki yatırımcısı olduğunu söyleyen Ballıktaş, aksiyon almanın önemini anlattığı hikayelerle de açıkladı.

Usersdot Girişiminin Hikayesi ve Kurumsal Hayat

“Anlık bir kararla vermiş olduğum ve anneme dahi 6 ay sonra söylediğim bir girişim hikayesi oldu açıkçası. Hesabıma bu ay da para yatmadı ve bu ay beni daha ne kadar götürür? Diyerek geçirdiğim bir süreç oldu açıkçası. Stresi çok fazlaydı. Kurumsalın verdiği maaş ve ünvanı bırakarak, o konfor alanından çıkmak oldukça zor ama oldukça da keyifliydi.”

“Öğrenmeyi seviyorsan, ne olursa olsun devam edebiliyorsan ve tutku duyduğun bir iş ise girişimci olmalısın”

Usersdot’un Farkı Nedir? Markalara neler sunuyorsunuz? 

“Öncelikle markalara inanılmaz bir zaman kazandırıyoruz. İkincisi dijital tarafta paylarını artırmalarını sağlayarak satışlarını artırıyoruz. Bunu nasıl sağlıyoruz? Markaların aksiyon alınca kazanacağı datayı onlara sunuyoruz. Ve bunu gerçek zamanlı olarak sağlıyoruz. Ve analiz yapabilecekleri bir paneli de markalara sunuyoruz. Markalar yoğun olduğu zaman bu datalara bakamadıkları zaman biz bildirim ile bunları gönderiyoruz. Ve yeni ürünümüz olan yeni robotumuzu yakında tanıtacağız. Bu datalarla aksiyon da alabilecek bir robot.”

“Vizyonumuz dünyayı fethetmek. Neden tüm dünya ekosistemini kapsamayalım? Bunun için yavaş yavaş büyüyoruz. Yeni ürünlerimizle zamanla büyüyeceğiz.”

Yeni ürünlerinin de özelliklerinden kısaca bahseden Ballıktaş, tüm içtenliğiyle merak edilen soruları cevapladı. 

E-ticaret Girişimleri #1 – Şevin Ballıktaş @Usersdot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön