Kullanılan Yöntemler ve Araştırma Türleri

Pazarlama ve iş stratejileri üretilirken bir kaynak olarak sıklıkla başvurulan pazar araştırmalarını 4 hafta boyunca birlikte mercek altına alacağız.

Eğitmen Bilgisi: Burcu Atasoy, Pazar Araştırma ve Müşteri İçgörüleri Uzmanı

Hayata bakış açım ve doğal bir tutum olarak sahip olduğum merakımı işe, işimi de meraka çevirebileceğim Pazar Araştırma disipliniyle üniversitede okurken Kantar ve PepsiCo’da yaptığım stajlarla tanıştım. Ekonomi ve psikoloji karması lisans eğitimim sonunda kep attıktan sonra hiç beklemeden profesyonel hayata araştırmacı olarak atıldım.

Öncelikle 3 yıl boyunca global bir pazar araştırma firması olan Kantar-TNS’te ağırlıkla FMCG, finans, telekomünikasyon, otomotiv gibi farklı sektörlerin araştırma projelerini yürüttükten sonra; markaların araştırma veren departmanlarına geçiş yaparak son 6 yılda sırasıyla Türk Telekom’da telekomünikasyon, Digiturk’te dijital TV sistemleri ve son olarak Boyner’de perakende & e-ticaret için pazar araştırma projelerini yürütüyorum.

Veriden İçgörüye Giden Yol: Pazar Araştırmaları – Eğitim İçeriği

Pazarlama ve iş stratejileri üretilirken bir kaynak olarak sıklıkla başvurulan pazar araştırmalarını 4 hafta boyunca birlikte mercek altına alacağız. Bu eğitimlerde öncelikle pazar araştırma disiplini için bir çerçeve çizerek, araştırma projelerinde kullanılan yöntemleri ve araştırma türlerini öğreneceğiz. 

Bazı araştırma türlerini daha detaylı inceleyerek, “Persona” gibi araştırma çıktılarının kullanım alanlarına örnekler bulacağız. Son olarak da araştırma projelerinin en temel hedefi olan içgörü arayışı ile ilgili örnekler inceleyerek eğitimi bitireceğiz. 

2.Hafta: Kullanılan Yöntemler ve Araştırma Türleri

Pazar(lama) araştırmasının tanımı ve amaçları üzerinden genel bir çerçeve çizeceğiz. Bununla birlikte sıklıkla pazar araştırmasıyla karışabilen bazı fonksiyonların farklarını değerlendireceğiz. Araştırma yöntemlerinin nicel ve nitel veri elde etme bakış açısıyla gruplandıracağız. Araştırma künyesi nedir ve neden önemlidir inceleyeceğiz.
Kullanılan Yöntemler ve Araştırma Türleri
Başa dön