LinkedIn Sales Navigator Nedir? Neden Kullanmalısınız? 

LinkedIn Sales Navigator yardımıyla sosyal satışlarınızı en üst seviyeye çıkartabilirsiniz. Aynı zamanda, doğru alıcıları nasıl hedefleyeceğinizi kolayca bulabilirsiniz. Kişiselleştirilmiş erişimle etkileşim kurarak hesaplarınızın güncel durumunu, potansiyel müşteri ve şirket değişikliklerini takip edebilirsiniz. Böylelikle, iletişim bilgilerine sahip olmadığınız potansiyel müşterilerinizle dahi etkileşim kurabilirsiniz. Bu aracı kullanarak işletmenizi büyütebilirsiniz. Bununla birlikte, yeni pazarlara entegre olabilirsiniz. E-ticaretin kızışan rekabet ortamında rakiplerinizin önüne geçmek için bu aracı etkili bir şekilde kullanmayı öğrenmelisiniz. E-Ticaret 101 Akademi olarak bu yazımızda LinkedIn Sales Navigator nedir konusunu tüm detaylarıyla ele alacağız. Keyifli okumalar dileriz.  

LinkedIn Sales Navigator Nedir? 

LinkedIn Sales Navigator nedir sorusu kısaca sosyal satışı kolaylaştırmak ve artırmak amacıyla tasarlanmış bir uygulama olarak cevaplanır. Bu uygulama ile satış ve iş geliştirme yeteneklerinizi bilinçli bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Bununla birlikte, İşletmenizle en alakalı kişileri ve şirketleri hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Böylece hedef kitle belirlemesini doğru bir şekilde yaparsınız. Bu araç özellikle profesyonel B2B müşteri adayları bulmak için çok uygundur. Aynı zamanda, satıcıların alıcılarını daha iyi anlamalarını ve onlarla kolay etkileşim kurmasını sağlar.  

Sales Navigator içerisindeki tüm bilgileri LinkedIn ağ verilerinden çeker. LinkedIn insanların ve şirketlerin profesyonel iş hayatını paylaştıkları ve network edindikleri ücretsiz bir uygulamadır. Çoğu kişi tarafından kullanılan bu popüler uygulama sosyal satış yapmak için temel düzeydedir. LinkedIn’in özelliklerine ve işlevselliğine bir takım ek özellikler getirilerek Sales Navigator tasarlanmıştır. Kullanım için belirli bir ücret ödenmesi gereken bu uygulamanın odak noktası sosyal satıştır. Ayrıca LinkedIn, satış profesyonellerinin daha bilinçli kararlar alabilmesi için Sales Navigator’ı sürekli günceller ve geliştirir. 

İlginizi Çekebilir: En İyi 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı-2022 Rehberi- 

LinkedIn Sales Navigator Erişimi 

LinkedIn Sales Navigator‘a bağlantıya tıklayarak erişim sağlayabilirsiniz. 

Siz de size uygun Sales Navigator aboneliği alarak LinkedIn’in 800M+ profesyonel üye ağının gücünden faydalanabilirsiniz. Böylece, sağlam ve uzun süreli ilişkiler kurarak iş kapasitenizi büyütebilirsiniz. Bununla birlikte, İşletme ağınızda etkin ve verimli analizler yaparak satış hedeflerinizi gerçekleştirebilirsiniz. 

LinkedIn Sales Navigator Fiyat Hakkında Sık Sorulan Sorular 

LinkedIn Sales Navigator fiyatı çekirdek, gelişmiş ve gelişmiş artı olmak üzere farklı fiyat katmanından oluşmaktadır. Ödeme planı aylık veya yıllık olarak oluşturulmaktadır. Yıllık ödeme fiyatı aylık ödeme fiyatına göre daha avantajlıdır. 

Her fiyatlandırma seçeneğinde ücretsiz deneme ve demo hakkı vardır. Ayrıca, bu uygulamayı 1 ay boyunca ücretsiz deneyebilirsiniz. Üstelik deneme süresi bitmeden 7 gün önce hatırlatma mesajı gönderilir. 

Ücretsiz denemeden yararlanmak için mevcut durumunuzda herhangi bir LinkedIn ücretli abonelik planı olmaması ve son 365 gün boyunca LinkedIn ücretsiz denemesi edinmemiş olmanız gerekmektedir. 

Sales Navigator aboneliğinizi istediğiniz zaman ayarlar sayfasından yükselterek sonlandırabilirsiniz.  

İptal durumu mevcut Sales Navigotor aylık ya da yıllık planınızdaki abonelik süresi bitiminde gerçekleşir. Örneğin eğer yıllık plan olarak ödeme yaptıysanız iptal durumu ödeme yapılan yılın sonunda gerçekleşir.  

Ücretsiz deneme süresi sonunda fiyatlandırma yapılır. Yıllık plan seçildiğinde faturalandırmada aylık ödenecek tutar şu şekildedir: 

  • Çekirdek: 267,99 TRY* / ay 
  • Gelişmiş: 1.296,82 TRY* / ay  
  • Gelişmiş Artı: Özel bir fiyat teklifi 

Not: Eğer 10’dan daha fazla satış uzmanına sahip bir ekip ile çalışıyorsanız Gelişmiş Artı planı önerilmektedir. 

LinkedIn Sales Navigator Kapsamındaki Aboneliklerin Özellikleri 

Sales Navigator içinde 3 farklı plan ve kapsamda fiyatlandırma vardır. Size uygun olan planı seçerek satışlarınıza başlayabilirsiniz. 

1. Çekirdek 

Çekirdek aboneliğine sahip üyeler şunlara erişebilmektedir:

  • LinkedIn aboneliklerine erişim: İş arayanlar ve 16,000+ LinkedIn Learning eğitimi. Bu özellik sadece Çekirdek aboneleri için geçerlidir. 
  • Genişletilmiş ağ erişimi: Son 90 günde profilinize kimlerin baktığını görün, sınırsız arama, 10.000 kayıtlı aday müşteri 
  • Aylık 50 InMail: LinkedIn bağlantı kurulmayan kişilere mesaj göndermeyi izin vermez. Sales Navigator ise bağlantıda olmayan potansiyel müşterilere mesaj göndermeyi mümkün kılar. 
  • Doğru insanları bulun: Gelişmiş arama, satış spotları 
  • Öncelik ver ve kalifiye et: Müşteri aday tavsiyeleri ve kaydedilen adaylar 
  • Satış araçlarınızla entegre edin: Outlook web entegrasyonu, Sales Navigator mobil uygulaması. 
  • Kişileri ve şirketleri takip edin: Kaydedilen potansiyel müşteriler ve hesaplar, Özel liste, Uyarılar, Notlar 

2. Gelişmiş 

Gelişmiş aboneliğine sahip üyeler şunlara erişebilmektedir:  

  • Çekirdek aboneliğinde bulunan özelliklere sahiptir. 
  • Satış araçlarınızla entegre edin: Çekirdek aboneliğine ek olarak SNAP etkileşimi vardır. 
  • Ekibiniz ile iş birliği yapın: TeamLink, TeamLink Genişlet 
  • Gelişmiş erişim: Akıllı bağlantılar, son trendler, fırsat uyarıları, takip etkileşimi.  
  • İdari araçlar ve raporlama: Kullanım Raporlama, Hesap Merkezi 
  • LinkedIn kurumsal satışları aracılığıyla satılan sözleşmelerde merkezi faturalandırma: Hacim ve çok yıllı indirimler, faturalama, özel ilişki yöneticisi 
  • Kurumsal araçlar: SSO, Çalışan Veri Entegrasyonu 

3. Gelişmiş Artı 

Gelişmiş Artı aboneliğine sahip üyeler şunlara erişebilir:  

  • Gelişmiş aboneliğinde bulunan özelliklere sahiptir.  
  • CRM Senkronizasyonu ve entegrasyonları için geliştirilmiştir. 
  • Salesforce ve Microsoft Dynamics 365 Sales için Otomatik Kaydetme, Veri Doğrulama ve Kişi Oluşturma 
  • CRM Rozetleri ve Arama Filtreleri 
  • Etkinlik Geri Yazma  
  • ROI Raporlaması 
  • YG raporlaması  
  • Şampiyonlar Listesi 
  • Risk Altındaki Fırsatlar 

LinkedIn Sales Navigator Faydaları 

Sales Navigator içerisindeki satış kaynakları sayesinde doğru ve bilinçli satış stratejileri belirlemenizi sağlamaktadır. Bu kapsamlı özelliklerden etkili bir şekilde yararlandığınız zaman satışlarınızı optimize edebilirsiniz. Size uygun doğru filtreleri seçerek arama kriterlerinizi ve tercihlerinizi belirleyebilirsiniz. Bununla birlikte, güncel trendleri ve raporları takip ederek doğru kararlar alabilirsiniz. 

Sales Navigator hizmetinin birkaç faydası şu şekildedir: 

Gelişmiş Potansiyel Müşteri ve Şirket Araması: Özelliğini kullanarak şirketiniz ile alakası en yüksek aday müşterileri bulun. 

Müşteri Adayı Önerileri: Şirketinize özel önerilen doğru kişi ve müşterileri hızlıca görüntüleyin. 

CRM Entegrasyonu: Sales Navigator etkileşimlerinizi istediğiniz programla entegre edin. Örneğin satış ekibi, HubSpot, G2 ve sosyal yardım. Böylece verilerinizi yönetmek ve analiz etmek daha kolay olur. 

Gerçek Zamanlı Satış Güncellemeleri: İş değişikliklerine, şirket güncellemelerine, ilgili bağlantılara ve ağ dışı bağlantılara erişim sağlayarak içgörüler alın. 

Notlar ve Etiketler: Aday müşterileri ve hesaplarınızı etiketler yardımı ile düzenleyin. CRM senkronizesi için notlar alın.  

Hedeflenen Aramalar: Hedef kitleniz için çok sayıda olan seçenekleri filtreleyin. Örneğin anahtar kelimeler, coğrafi konum, iş ismi, firma adı, yılların deneyimi, iş fırsatları, takipçi sayısı… 

Takım Bağlantısı: Şirketinizdeki merkezi ağ aracılığı ile işleri kolaylaştırın. 

Akıllı Bağlantı Sunumları: Satış içeriğinizi paketleyin ve paylaşın. Kimin hangi içeriği görüntülediğini takip edin. 

İlginizi Çekebilir: Benzer Hedef Kitle(Lookalike) Nedir? Faydaları Nelerdir? 

LinkedIn Sales Navigator’u Neden Kullanmalısınız? 

LinkedIn’de satış yapmada az deneyiminiz varsa ücretsiz sürümden yararlanarak size getireceği faydaları deneyimleyebilirsiniz. Peki bu araca neden fiyat ödemeli ve kullanmalısınız kısaca özetleyelim. 

Daha Kolay Satış Beklentisi: Hedef pazarınızı analiz edin, olası satışları ve hesapları görüntüleyin. 

Satışlarınızı Üst Seviyeye Çıkarın: Satış verimliliği ve etkinliği artırın 

Bilinçli Kararlar Alın: Daha iyi veri temelleri geliştirin, işletmenizi büyütün ve yeni pazarlar yaratın. 

Daha Fazla Kişiye Erişin: İstatistiksel verilere göre Sales Navigator üyeler 2,5 kat daha fazla karar vericiyle etkileşime girer. 

Soğuk Aramaya Gerek Yok: Sıcak erişim sağlayarak eş zamanlı içgörüler alın. 

Uzun Vadeli Değer Yaratın: Aday müşteriler ile güvenilir ilişki sağlayın. 

E-Ticaret 101 Akademi olarak bu yazımızda LinkedIn Sales Navigator nedir konusunu tüm detaylarıyla ele aldık. Siz de iş dünyasında satış potansiyelinizi güçlendirmek için LinkedIn Sales Navigator’dan yararlanabilirsiniz. Böylece potansiyel müşterilere ulaşarak ve faaliyet alanınızı genişleterek sosyal satışlarınızı artırabilirsiniz. Daha fazla bilgi için web sitemizi ziyaret ederek, bizimle iletişime geçebilirsiniz.     

E-Ticaret ve Dijital Pazarlama hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız, E-ticaret Bootcamp, sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.